marți, 3 martie 2015

Încalzire cu energie geotermală pentru creșterea legumelor în sere,solare și răsadnițe.

Clientii lor sunt din Olanda, Germania, Europa, Statele Unite si Japonia. Pieter WIJNEN, impreuna cu fratele fac culturi integrate de legume. Acest lucru inseamna ca incearca sa cultive intr-un mod cat mai durabil din punct de vedere al energiei, apei si pesticidelor conventionale. Consumatorii sunt din ce in ce mai preocupati de siguranta alimentara, durabilitate si mediul inconjurator. Compania lor incearca sa ia in considerare cat mai mult posibil aceste preocupari.
squarecropskleinPana in prezent au folosit gazul pentru incalzirea serelor, dar se consuma foarte mult gaz. Exista o noua tehnica: energia geotermala; se poate sapa un put adanc de 2 km. Acolo apa are o temperatura de 80 °C. Apoi, se pompeaza apa fierbinte pentru a incalzi serele. Aceasta duce la o reducere de 90% a emisiilor de CO2. Fratii WIJNEN au primit o subventie de 15% de la Uniunea Europeana pentru proiectul lor privind utilizarea energiei geotermale. Acest lucru i-a ajutat sa obtina mai usor imprumuturi de la banci pentru a finanta proiectul.
Totul se reduce la un singur lucru: consumatorul doreste din ce in ce mai mult ca producatorii sa aiba grija de natură. Exista poluare in agricultura, dar modul in care se lucreaza acum la serele Venlo Wijnen Square Crops este este mult mai ecologic decat in trecut. Pentru ca este o companie relativ mare, inseamna ca pot folosi tehnologii cum ar fi energia geotermala.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu