marți, 3 martie 2015

Despre soiurile de Tomate, Creșterea Roșiilor în seră sau în solare.Cantitatea de Tomate la hectar.Descrierea Soiurilor de Roșii.

ROXANA

Are o perioada de vegetatie cuprinsa între 110-112 zile, iar tulpina plantelor este cu crestere determinata.
Fructul este de forma rotund turtita, de culoare verde deschis, iar la maturitatea de consum rosu aprins.
Greutatea medie a fructului este de 100-150g.
Potentialul de productie al soiului este de 80-90 t/ha.
Este un soi tolerant la verticilioza si septorioza (patarea alba a tomatelor).




VIORICA
Are o perioada de vegetatie de 126 zile, iar tulpina plantelor este cu crestere determinata.
Fructul este rotund-înalt, rezistent la crapare, cu o greutate medie de 55-75 g, de culoare verde deschis si rosu închis la maturitatea de consum.
Concentrarea coacerii este de 83 % iar continutul în substanta uscata este de 5,3
– 5,5 %.
Potentialul de productie este cuprins între 70 – 80 t/ha.
Soiul este tolerant la alternarioza tomatelor.




PONTICA
Are o perioada de vegetatie cuprinsa între 110 si 120 zile, iar tulpina plantelor este cu crestere determinata (60 – 70 cm).
Fructul este sferic-turtit, de culoare verde deschis cu o zona verde închis în jurul pedicelului.
La maturitatea de consum culoarea fructelor este rosu întens, uniform colorat, iar greutatea medie a fructului este de 90-150g.
Gradul de concentrare a coacerii fructelor pe planta este de 84-86%, cu o buna fermitate a fructelor, iar continutul în substanta ucata este de 4,8-6,3%.
Potentialul de productie este de 85-95 t/ha.
Soiul este rezistent la verticilioza si tolerant la bacterioze.

Buzau 22
Soi semitardiv, cu crestere determinată, viguros. Fruct mare, greutate medie ~180 g, de formă globulos-turtită. Suprafaţa fructului - netedă uşor costată, culoare roşie uniformă pe toată suprafaţa. Fructul îşi păstrează fermitatea pe teren timp de 10-12 zile. Se cultivă în toate zonele favorabile culturii tomatelor. Tolerant faţă de atacul principalilor agenţi patogeni. Potenţialul de productie - 70-80 t/ha. În condiţii foarte bune de cultură poate produce până la 90-100 t/ha.

Buzau 47
Soi semitimpuriu, cu creştere determinată, vigoare mijlocie. Fruct mijlociu, greutate ~100 g, formă sferică, uşor turtită. Suprafaţa fructului este netedă, de culoare roşie-uniformă. Fruct ferm, coacere concentrată, conţinut ridicat în substanţe utile - recomandat pentru industrializare, putându-se recolta mecanizat. Se cultivă cu succes în toate zonele favorabile culturii tomatelor. Tolerant faţă de boli. Potenţialul de producţie - între 50-70 t/ha, ajungând chiar la 85 t/ha.

Buzau 1600
Soi semitardiv de tomate, cu creştere nedeterminată, viguros. Fruct mare, ~200 g, de formă sferică. Suprafaţa fructului - netedă, de culoare roşie uniformă. Fructul este ferm, nu crapă. Se cultivă în toate zonele favorabile culturii tomatelor. Tolerant faţă de atacul principalilor agenţi patogeni. Potenţialul de producţie - 60-80 t/ha. Cu tehnologie optimizată, producţia poate creşte până la 150 t/ha.

Siriana - hibrid
Hibrid timpuriu, cu creştere nedeterminată, destinat cultivării în spaţii protejate şi câmp deschis. Capacitate de producţie deosebită, bună rezistenţă la transport, perfect adaptat la condiţiile agro-pedologice ale zonei.

Kristin
Soi semitimpuriu destinat industrializării şi consumului în stare proaspătă. Se remarcă printr-o mare capacitate de producţie, coacere concentrată, coloritul roşu aprins al fructelor şi conţinutul ridicat de substanţă uscată.

Cireasa L2
Soi de tomate tip cireaşă, cu creştere nedeterminată, productiv, destinat cultivării în spaţii protejate şi câmp deschis. Fructele rotund înalte, de circa 25 g, se remarcă prin gustul plăcut, dulce, coloritul roşu intens şi aroma deosebită. Se pot recolta şi în ciorchine. Destinat consumului în stare proaspătă şi industrializării - conservate la borcan în suc de tomate. Rezistenţă bună la depozitare. Plasticitate ecologică mare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu