vineri, 27 februarie 2015

Tipuri de materiale de constructie pentru sere si solare pentru cultivarea legumelor.


- Acrilul este rezistent la intemperiile vremii, nu se sparge usor si este foarte transparent. Rata de absorbtie a radiatiilor este mai mare decat la sticla; folia dubla de acril transmite aproape 83% din lumina si reduce cantitatea de caldura pierduta la numai 20-40%. Materialul nu se ingalbeneste. Dezavantajul este ca este ca poate lua foc, este scump si se zgarie foarte usor.
- Policarbonul rezista mai bine la impact si este mai flexibil, mai usor si mai ieftin decat acrilul. Foliile duble de policarbon transmit in jur de 75-80% din lumina si reduc pierderea de caldura la 40%. Materialul se zgarie usor, are o rata mare de contractie si in aproximativ un an incepe sa se ingalbeneasca si sa isi piarda din transparenta.
- Panourile de poliester cu fibra de sticla sunt durabile, arata bine si au un pret moderat. In comparatie cu panourile de sticla sunt mai rezistente la impact si transmit un pic mai putina lumina; in timp se ingalbenesc.
- panourile de polietilena sunt foarte ieftine dar nu pot fi folosite decat temporar, nu arata foarte bine si trebuie intretinute cu mai multa atentie decat celelalte. Este distrus foarte repede de razele ultraviolete ale soarelui; daca e tratat cu substante speciale dureaza cu 12-24 de luni mai mult decat cele netratate. 
- polivinilul are o rata foarte mare de emitere a radiatiilor si de aceea cresc temperatura in sera pe perioada noptii. Este mai scump decat polietilena si tinde sa acumuleze praf.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu