joi, 26 februarie 2015

Despre Construcția și Tipurile de Seră.

Tipurile de sere : sere tunel, sere cu peretii drepti si sere tip bloc. Toate aceste tipuri de sere se caracterizeaza prin constructii destul de solide, ale caror carcas prezinta o imbinare reusita intre tuburi de fier galvanizate cu diametrul de 60cm pentru stilpi de fundatie, pereti, arcuri, ramforsari contra vintului, si diametru de 33cm pentru legatura intre arce/stilpi, ramforsarile serelor s.a. 
Toate imbinarile sint efectuate prin conexiuni speciale prelucrate si deasemenea galvanizate. Trebuie de mentionat, ca la sere nu se foloseste categoric aparatul de sudat, care dupa cum stim, sudura influienteaza mult la durata de viata a foliei de polietilena cu care va fi acoperita sera.
Folia de polietilena folosita pentru acoperirea serelor este de o calitate superioara, avind grosimea de 180mk, ceea ce ii ofera o durata de viata destul de mare – cel putin 5 ani, tratata si rezistenta la razele ultraviolete, cu capacitate innalta de patrundere a razelor solare. Mentionam ca aceasta este cea mai reusita grosime a pelicolei, fiindca cu cit grosimea este mai mare cu atit patrunderea razelor solare in interiorul serei este mai deficila.

Folia de polietilena se prinde de carcasul serei cu ajutorul clamelor de prindere de 1″, 1/2″, 3/4″ si cu ajutorul clamelor universale, in dependenta de modelul de sera. Folosirea acestor metode de prindere actioneaza in mod direct durata de exploatare a pelicolei.
  • Sere tunel (Descarca)
  • Sere cu peretii drepti (Descarca)
  • Sere tip bloc 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu